Geplaatst: 8 december 2022

Al modern accountantskantoor zetten we sterk in op de digitalisering van onze diensten. Zo werken we al geruime tijd met slimme systemen om de boekhouding en administratie van onze klanten digitaal te voeren. En dat heeft tal van voordelen, zowel voor ons als voor ons klanten.

Wat zijn een digitale boekhouding en digitale administratie?

De termen ‘digitale boekhouding’ en ‘digitale administratie’ worden vaak door elkaar gebruikt. Toch duiden beide termen op twee verschillende dingen.

Digitale boekhouding

Als we spreken over digitaal boekhouden, spreken we over online boekhoudpakketten. Dit zijn softwareprogramma’s waarmee boekhoudingen digitaal gevoerd kunnen worden.

Online boekhoudpakketten worden voornamelijk gebruikt door accountants, maar het is ook mogelijk om als ondernemer zelf een pakket te kopen en je boekhouding te voeren.

Digitale boekhouding | Van Looy Accountants Ekeren & Turnhout

Digitale administratie

Als we spreken over een digitale administratie, spreken we over de online platformen waar je jouw facturen en andere financiële documenten kan uploaden en centraliseren. Deze platformen worden gekoppeld aan online boekhoudpakketten waarmee de facturen en documenten kunnen worden ingeboekt.  

Op een platform voor digitale administratie worden vaak ook alle belangrijke cijfers en resultaten verwerkt en gebundeld in een dashboard/overzicht. Daarnaast kan je via een digitale administratie vaak ook (rechtstreeks) communiceren met je boekhouder.

M.a.w.; met een digitale administratie kan u alles digitaal aanleveren en raadplegen. Met een digitale boekhouding kan je alles digitaal inboeken en verwerken.

Welke digitale platformen wij gebruiken, kan je onderaan dit blogbericht lezen.

Van Looy Accountants-475
visual
visual

De belangrijkste voordelen van een digitale boekhouding en administratie

Steeds een actuele kijk op je cijfers

Traditionele (papieren) boekhoudingen tonen enkel de cijfers van het volledige boekjaar. Digitale platformen verwerken en updaten automatisch uw cijfers op regelmatige basis, waardoor je steeds een actuele kijk behoudt op je cijfers en resultaten.

Een beveiligde omgeving voor al je documenten

Digitale platformen bieden een veilige en versleutelde omgeving voor je boekhouding en administratie. Al je documenten worden na verwerking automatisch opgeslagen in een digitaal archief op beveiligde servers. Daarnaast maken online platformen ook automatisch een kopie van je administratie, waardoor alles altijd volledig is en beschermd is.

Efficiënter & tijdbesparend

En dan ten slotte misschien wel het belangrijkste voordeel; je boekhouding en administratie worden een pak efficiënter.

Gedaan met facturen, bonnen, etc. afdrukken en fysiek binnenbrengen. Gedaan met alles bij elkaar zoeken en bundelen. Met de juiste digitale platformen kan je jouw documenten met een klik op de knop doorsturen naar je accountant en wordt alles automatisch verwerkt en in overzichten verzameld.

Toch nog vragen of is iets onduidelijk? Via het platform kan je rechtstreeks en snel met jouw accountant communiceren. Van tijdsbesparing gesproken.

visual visual
Tools voor ondernemers

Onze digitale platformen

Boekhouding | Van Looy Accountants Ekeren & Turnhout
silverfin-icon
Silverfin

Silverfin is onze rapporteringssoftware en helpt ons onze werking te automatiseren en optimaliseren. Uw kwartaalcijfers en budgetten zijn dankzij de realtime koppeling met onze boekhoudsoftware, steeds up-to-date en online te raadplegen. Vanuit de samenvatting zoomt u gemakkelijk in op details, zelfs tot op het niveau van de individuele facturen waarvan u de pdf-file kan bekijken.

Van Looy Accountants-479
clearfacts-icon
Clearfacts

Clearfacts is - in zijn eigen woorden - 'de snelweg tussen accountants en ondernemers'. Via dit digitaal platform kunnen onze klanten hun documenten aanleveren vanuit hun eigen systemen. In Clearfacts worden alle documenten automatisch verwerkt en opgeslagen in een veilig digitaal archief en kunnen onze klanten alle belangrijke cijfers in een overzichtelijk dashboard raadplegen. Daarnaast kunnen onze klanten ook eenvoudig betalingen uitvoeren dankzij de integratie met de websites van alle grootbanken.

Overstappen naar digitale boekhouding?

Ben je na het lezen dit blogbericht even enthousiast als ons? Contacteer ons of jouw dossierbeheerder en wij begeleiden je graag stap voor stap naar een digitale werking.