Geplaatst: 26 oktober 2022

Klanten en elkaar succesvol maken. Dat is waar het bij ons om draait. En dat is waarom wij met een kantoorcoach werken, iets wat we ons nog geen seconde hebben beklaagd.

Wat is een kantoorcoach?

Er bestaan verschillende opvattingen over wat een kantoorcoach is of kan zijn. 

Zelf zouden we een kantoorcoach omschrijven als "een professional die de werknemers van een bedrijf ondersteunt in hun professionele en persoonlijke groei". Onze eigen kantoorcoach doet dit aan de hand van trainingen, infosessies, één-op-één gesprekken, etc...

Het doel van een kantoorcoach is om mensen zich goed op hun job én in hun vel te helpen voelen, iets wat uiteraard ook de werking van een bedrijf ten goede komt.

Van Looy Accountants-356
visual
visual

Voordelen van een kantoorcoach

Ondanks dat de job van kantoorcoach niet nieuw is, zijn er toch nog maar weinig bedrijven die al met een kantoorcoach werken. Maar onbekend maakt voor ons niet onbemind. Integendeel zelfs. 

Wij hebben zelf al ondervonden dat werken met een kantoorcoach tal van voordelen heeft:

Ondersteuning bij professionele ontwikkeling

Eén van de belangrijkste zaken op de werkvloer is professionele ontwikkeling. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze mensen blijven bijleren en verder groeien. En onze kantoorcoach helpt hen om dat te doen. 

Carrière- en groeimogelijkheden

Zo polst onze kantoorcoach in één-op-één gesprekken achter hoe onze collega's zelf hun ontwikkeling ervaren; hoe zien zij hun carrièrepad en hun toekomst binnen ons kantoor? Denken ze misschien aan een functiewijziging? Of willen ze wat meer uitdaging in hun takenpakket? 

Onze kantoorcoach helpt dit alles mee in kaart brengen, waardoor wij ook beter kunnen inspelen op deze behoeften. Zo kunnen we kijken naar opleidingen, trainingen, etc.. waar we zelf niet meteen aan dachten en onze mensen daar actief in begeleiden.

Omgaan met stress en druk

Maar onze kantoorcoach kijkt niet alleen naar hoe onze mensen hun job ervaren. Ze kijkt ook naar hoe zij met de taken van hun job omgaan.

In een accountantskantoor is het vaak namelijk alle hens aan dek, wat een hoop stress kan meebrengen.

Onze coach helpt onze collega's met die stress om te gaan. Aan de hand van handige tips & tricks leert zij ons om kalm te blijven, ons werk beter in te delen, taken aan te pakken, etc...

Van Looy Accountants-342

Ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling

Professionele ontwikkeling is ontzettend belangrijk. Maar uiteraard speelt ook het persoonlijke een grote rol op de werkvloer.

Daarom helpt onze kantoorcoach ons ook om in kaart te brengen hoe onze collega's zich op het werk en in hun teams voelen. 

Op basis van deze ervaringen, kan onze kantoorcoach gerichte infosessies en trainingen plannen over thema's als soft skills en communicatie, maar ook even goed over thema's die niet werk-gerelateerd zijn.

Alles staat dan ook in het teken van wat er bij onze mensen leeft en hoe we hen tevreden en gelukkig kunnen houden.

Job Ervaren Dossierbeheerder| Van Looy Accountants Ekeren & Turnhout

Een klankbord voor werknemers én directie

Een extra paar ogen en oren op onze werkvloer. Iemand die naar iedereen luistert, informeert en adviseert. Onze kantoorcoach is een klankbord voor heel ons kantoor.

Ze helpt ons managementteam beter aan te voelen wat er op de werkvloer en bij onze werknemers leeft, zowel in groep als individueel, en baseert haar sessies op wat onze mensen én ons kantoor nodig heeft.

Zo kunnen we input van alle collega's verzamelen om onze werking en ons beleid bij te sturen en uiteindelijk ons kantoor naar het volgende niveau te tillen.

Van Looy Accountants-426
Van Looy Accountants - collega (3) visual

Dus... Waarom zouden wij niet meer zonder kantoorcoach kunnen werken?

Omdat we zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van iedere collega voorop stellen. Door gericht te werk te gaan en te leunen op de expertise van onze kantoorcoach, kan ieder bij ons doen waar hij of zij gelukkig van wordt. Want dat is waar het bij ons om draait.

Benieuwd hoe het er nog aan toe gaat bij ons? Lees dan snel even verder

Lees meer