Geplaatst: 22 januari 2024
visual
visual

Na groot succes in Ekeren, nu ook een Insights DISCovery opleiding voor onze collega’s die werken in het accountantskantoor van Turnhout

Onlangs mochten onze collega’s van het kantoor in Turnhout de financiële knop even uitzetten en zich klaarstomen voor een dag vol inzichten en ontdekkingen, zowel over zichzelf als over de collega’s. Onze kantoorcoach herhaalde deze interessante sessie al te graag, nadat de collega’s van het kantoor in Ekeren die als succesvol hadden ervaren! Zowel de Insights als de  Leadership opleiding gingen door op een leuke locatie: onze gezellige vergaderruimte in Gierle.

Wat is een Insights opleiding?

Tijdens zo’n Insights oefening ga je op zoek naar eigen typische gedragskenmerken en voorkeuren en die van je collega’s. Na het invullen van een onlinevragenlijst word je persoonlijk Insights profiel in een persoonlijk rapportje gegoten. Je krijgt een kleurendynamica toegekend die zowel je natuurlijke gedrag als je werkmasker weerspiegelt. Zowel je sterke werkfactoren als je ontwikkelpunten worden toegelicht.

Tijdens de workshop ga je aan de slag om de favoriete kleuren van je collega’s en die van het team te ontdekken. Dat gebeurt haast ‘spelenderwijs’ met een kaartspel, een positionering op het kleurenwiel en veel interactieve oefeningen. Zo krijg ook je meteen heel wat informatie over hoe anderen jou inschatten en waarnemen en vice versa.

2024-01-insights-training3
visual
visual

Wat zijn de resultaten?

De kleuren vertellen je over iemands drijfveren en gedrag in de werkcontext. Scoor je hoog op blauw, dan ben je wellicht eerder introvert en een denker. Personen met rood als primaire kleur zijn eerder actiegerichte en vaak extraverte denkers. Kleurt jouw grafiek vooral geel, dan combineer je extraversie met relatiegerichtheid. De groene kleur geeft aan dat je vermoedelijk goed kan luisteren en hoog scoort op empathie. Natuurlijk is het ieders unieke kleurencombinatie die het verschil maakt. Daarom is het ook zo interessant om op het netvlies te hebben dat het waarderen van verschillen samenwerking bevordert.  

Het verwonderde ons niet dat blauw bij heel wat van onze collega’s de primaire kleur was. Zeker in onze werkcontext is de blauwe kleur een troefkaart! Blauwe profielen kan je als volgt in een notendop vatten: zij willen

-        de wereld rondom hen graag kennen en begrijpen,

-        over alle én de juiste informatie kunnen beschikken,

-        de dingen graag eerst op een rij zetten voor ze tot actie over gaan,

-        zich vasthouden aan een afstandelijk en objectief standpunt,

-        en hechten waarde aan intellectuele uitdaging en autonomie.

Waarom is deze opleiding van belang?

De Insights DISCovery is een ontwikkelingsinstrument waarbij het individu en zijn/haar unieke zelf als basis geldt. Ons succes zit hem in hoe we leren stretchen en switchen naar wat de werkcontext nodig heeft. De uitdagingen van morgen stimuleren ons om te ervaren hoe het situationeel inzetten van ook andere kleuren dan enkel onze favoriete oplevert, want ons beter maken. De Insights is een handig instrument om nog beter af te kunnen stemmen op collega’s en klanten. Deze oefening biedt ook inzichten om het unieke DNA van VLA te bewaken en bewaren.

Onze vervolgstappen? Met onze kennis en wijsheid aan de slag! Practice makes perfect!

2024-01-insights-training4
visual
Van_Looy_Accountants_-39-

Werken in een bedrijf waar inzichten voorop staan?

Onze werknemers en de samenwerkingen in het team staan bij Van Looy Accountants voorop! Wil je ook werken in een bedrijf dat investeert in inzichten in jezelf en collega's? Neem een kijkje tussen onze vacatures en solliciteer eenvoudig online!

Bekijk onze vacatures