visual
visual

Werken als een dossierbeheerder bij Van Looy Accountants, wat houdt dit eigenlijk in? Onze dossierbeheerder Carl deelt graag met jou hoe een werkdag eruitziet. Volg mee en kom meer te weten over wat een dossierbeheerder bezighoudt tijdens een doordeweekse werkdag.

Start van de dag

Dagplanning als dossierbeheerder

Het koffieapparaat dat zachtjes begint te pruttelen, het zoemend opstarten van de laptop, de muziek uit de boxen dat het kantoor rustig tot leven wekt. Terwijl ik wacht op mijn stomend kopje koffie dwalen mijn gedachten af naar de planning van de dag. Prioriteit vandaag is het opmaken van de tussentijdse balans voor mijn klant Luc, wie volgende week zijn balans zal verdedigen bij de bank. Hopelijk krijgt hij de lening voor zijn nieuw houtfreesmachine. Dit zou fantastisch zijn voor Luc, maar ook voor ons zou dit leuk zijn. Een klant, mede door onze inzet en samenwerking, zien groeien geeft voldoening aan mijn dossierverantwoordelijke, Inez, en aan mezelf als de dossierbeheerder.

De facturen boeken en rekening houden met de complexiteit van de btw in dit dossier. Daarna de P&L en balans bekijken en goed nakijken of alles in de boekhouding zit. Indien het dossier niet volledig is, bel ik Luc vandaag nog op om de ontbrekende documenten te overlopen.

Terwijl het koffieapparaat sputterend de laatste druppels koffie in mijn tas laat lopen en mij uit mijn gedachte haalt, open ik mijn mail. Ik zal alvast een afspraak met Inez inplannen om het dossier samen te overlopen.

Van Looy Accountants-353
visual
visual
Het begin van de dag

Aankomende btw-periode en jaarafsluitingen

Ik herinner me dat ik ook de documenten bij mijn andere klanten moet opvragen voor de aankomende btw-periode. Het zal weer spannend worden om alle kwartaal btw´s op tijd buiten te krijgen, maar gelukkig kan ik altijd rekenen op de goede samenwerking met mijn collega´s.

Wanneer ik op de verzendknop druk trekt het knipperende licht van de nieuwe mails mijn aandacht. Super, Inez heeft mijn jaarafsluiting van vorige week nagekeken. Nog een paar zaken verbeteren en dan kan ik aan de jaarrekening en vennootschapsbelasting beginnen. Ik ben benieuwd wat het beste fiscaal voordeel zal zijn: de investeringsaftrek of de notionele intrestaftrek. In ieder geval is het einde van de periode met jaarafsluitingen in zicht. Er staan er nog enkele op de planning en dan kan ik even genieten van vakantie.

Kwartaalmeeting

Klantencontact

De rinkelende telefoon steekt daar momenteel nog even een stokje voor. Het is Korneel. Ik heb het dossier van Korneel enkele jaren geleden mee opgestart en zijn eenmanszaak is ondertussen uitgegroeid naar een BV met negen werknemers. Ons wederkerend kwartaaltelefoontje, om de kosten en opbrengsten te overlopen ten opzichte van het vooropgestelde budget, zal toch even voorrang krijgen. 

Het zal weer een mooie en drukke dag worden.

Van Looy Accountants-369
Van_Looy_Accountants_-9- visual

Klinkt dit iets voor jou?

Ziet zo'n werkdag als dossierbeheerder er voor jou interessant uit? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures en wie weet vervoeg jij Carl binnenkort bij het team van Van Looy Accountants!

Bekijk de vacature Lees het traject van een dossierbeheerder