Geplaatst: 25 april 2024

TURNHOUT, 22 april 2024 – Twee Turnhoutse accountancykantoren van PIA Group, de snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van België, zetten een belangrijke stap in hun ondernemersverhaal. Voortaan gaan Boekhouding & Bedrijfsconsult (B&B) en Van Looy Accountants als één eenheid verder onder de naam Van Looy. Een logische vervolgstap na eerdere vlot verlopen samenwerkingen. “Met dit eengemaakte, uitgebreide team gaan we onze klant-ondernemers nog beter kunnen ondersteunen en adviseren”, zegt Erik Van Looy van het gelijknamige kantoor. Johan Prooth, medeoprichter van B&B, beaamt dat. “De teams van beide kantoren kijken uit naar dit nieuwe begin!”

visual
visual

Succesvolle samenwerking vraagt om logische vervolgstap

Het nieuwe kantoor Van Looy dat uit de fusie ontstaat, telt niet minder dan 35 medewerkers. Het bouwt verder op de uitstekende reputatie van beide entiteiten. B&B, opgericht door Johan Prooth en Ludo Van der Schraelen, begeleidt al sinds 2001 Kempense ondernemingen en zelfstandigen. Van Looy Accountants heeft zijn wortels in Ekeren maar heeft met Bart Sommen ook een echte Kempenaar mee aan het hoofd. Hij was in 2021 de drijvende kracht achter de opening van een tweede Van Looy-kantoor in Turnhout. Beide kantoren maken deel uit van PIA Group en zochten toenadering toen Ludo Van der Schraelen, medeoprichter van B&B, een tijd geleden uitviel door gezondheidsproblemen. Het is uit deze samenwerking dat de idee groeide om volledig samen te gaan.

Kempisch ondernemershart met toegevoegde waarde voor de klant

“Voor onze klanten brengt de fusie van beide kantoren een groot voordeel met zich mee: ze kunnen rekenen op meer expertise binnen een uitgebreider team”, legt Erik Van Looy uit. “Bovendien bieden we via PIA Group toegang tot een breed scala gespecialiseerde advisorydiensten, zoals btw, juridisch advies, corporate finance en M&A. Daardoor kunnen we hen nóg beter van dienst zijn. Tegelijk verandert er niets aan onze persoonlijke aanpak. Ook in de nieuwe set-up blijft hun vertrouwenspersoon, die hen en hun bedrijf door en door kent, het aanspreekpunt.”

Van Looy Accountants (44 van 71)

Nieuwe kantoorverantwoordelijken tot uw dienst

Bart Sommen pikt in: “Tegelijk willen we van dit moment gebruik maken om een nieuwe generatie kansen te bieden. We hebben de leiding van het nieuwe kantoor toevertrouwd aan twee jonge talenten: Timothy Van De Putte en Jordy Galliaert. Zij worden ondersteund door hun collega Davie Helsen. Erik, Johan en ik staan hen uiteraard bij met al onze ervaring. Al zal Johan wel geleidelijk afbouwen. “Dat klopt“, zegt Johan. “Ik wilde het al een tijdje rustiger aan doen. Met dit team ben ik zeker dat onze klanten in goede handen zijn. Hierdoor kan ik met een gerust hart een stap terugzetten.”

Van Looy Accountants - Shoot Kempus (144 van 176)

Een frisse start in een nieuwe locatie: Kempus

De nieuwe samenwerking krijgt ook een splinternieuwe locatie. Vanaf donderdag 25 april ontvangen de medewerkers van het fusiekantoor Van Looy hun klanten met veel trots in hun gloednieuwe kantoor op de derde verdieping van Kempus, Kempenlaan 2, 2300 Turnhout. Dit eigentijdse kantoorgebouw is gelegen langs de Turnhoutse Stadsring en omringd door aangenaam groen. Het nieuwe adres is niet alleen vlot bereikbaar, maar biedt de klanten ook een grote parking.

foto-kempus-turnhout
visual
visual

Dynamisch, zonder verrassingen

“Vanuit de nieuwe locatie willen we meer dan ooit als accountants en bedrijfsadviseurs het verschil maken”, vertelt Erik Van Looy. Bij onze start bestudeerden we de pijnpunten van onze sector en maakten er onze speerpunten van. Het nieuwe kantoor in Kempus moet het adres worden waar de hele Kempische ondernemerswereld een partner vindt die proactief meedenkt. Van een boekhouding bij Van Looy mag je niet alleen verwachten dat ze in orde is, ze vormt ook een basis om op verder te bouwen. “Dynamisch, zonder verrassingen”, zoals onze slogan het zegt.

visual

Meer informatie?

Voor meer informatie over dit persbericht neemt u contact op met:

Erik Van Looy: erik@vanlooyf.be

Bart Sommen: bart@vanlooyf.be

Johan Prooth: johan.prooth@bbconsultants.be

Davie Helsen: davie.helsen@bbconsultants.be